Kørekort gjort let

Vi gir dig overblikket, så du kan koncentrere dig om det vigtige. Følg vores guide, eller kontakt os for en snak om hvordan du hurtigt kan komme bag rattet.

Tilmeld holdstart

Når du har fundet din køreskole, er det første skridt mod kørekortet at tilmelde dig holdstart. Ved holdstart får du en grundig introduktion til forløbet, lærer din underviser at kende, og får den første vigtige viden om hvordan en bil fungerer og hvordan man orienterer sig i trafikken. Hos Mozart trafikskole har vi holdstart to gange om måneden.

Start din teori

Din teoriundervisning består af 29 lektioner a 45 minutters varighed. I denne undervisning lærer du samtlige af de regler, du skal kunne for at få kørekortet. Du får b.la.  en grundig gennemgang af vejskilte, hastighedsbegrænsinger, regler om vigepligt og sammenfletninger, samt minimumskrav til en bils køreevner. Undervisningen foregår løbende med dine køretimer, førstehjælp og banekørsler. Hos os foregår undervisningen i vores lækre lokaler i sydhavn, hvor vi med tavleundervisning, videoer og gennemgang af teoriprøver sikrer dig de bedste forudsætninger for at bestå din teoriprøve.

Manøvrebane

Før du kan begynde på dine køretimer, skal du have et fire timers kursus på lukket bane, hvor du lærer de mest basale køreegenskaber (populært kaldet kravlegård). Her lærer du start og standsning, kørsel i ottetal, gearskifte og meget mere. Hos Mozart trafikskole bliver tidspunktet for manøvrebanen planlagt efter dig, og vi sørger for transport til og fra anlægget. Hvis du vil vide mere manøvrebanen, bliver det grundigt forklaret på vores gratis introduktion.

Tag køretimer

Du skal som minimum have 16 lektioner a 45 timer, hvor du sammen med dine kørelærer får praktisk erfaring med at køre bil i trafikken. Du kommer b.la. på motorvej, rundkørsler og kommer til at køre om natten. Hos os er dine køretimer lagt sammen to og to-  på den måde bliver du både kørt varm, samtidig med at du hurtigere kan tage din køreprøve. Du bestemmer selv om du vil køre med automatgear eller manuelt.

Lær førstehjælp

Du skal gennem et kursus på 8 timer, hvor du lærer at give livreddende førstehjælp og hvordan du handler i et trafikuheld. Kurset foregår med tavleundervising og praktisk træning, og den præcise dato lægges sammen med din kørelærer, så det passer med din kalender. Kom til vores gratis introduktion for at høre mere.

Glatbane (køreteknisk anlæg)

Når du har færdiggjort din teoriundervisning skal du have 4 lektioner a 45 min. på køreteknisk anlæg – her vil du bla. lære om bilens vejgreb og belæsning, bremselængde og centrifugalkraft samt hvordan hvordan du retter bilen op i glat føre. Hos Mozart trafikskole planlægger vi sammen hvornår du skal på glatbane, og vi sørger selvfølgelig for transporten til anlægget. Kontakt os i dag, så tager vi en snak om hvordan du kommer i gang.

Teori - og køreprøve

Din teoriprøve tages efter at du har færdiggjort din teoriundervisning, og består af en prøve med 25 spørgsmål der omhandler alle de emner du skal have styr på for at kunne køre bil. Prøven tager ca. 30 minutter, og du må have maks 5 fejl.Når du har bestået din teoriprøve, kan du tage den endelige køreprøve. Her vil en køresagkyndig stille dig spørgsmål om bilens teknik          (som f.eks. lys, dæk og bremser) og efterfølgende afprøve dine færdigheder i trafikken.

Du kan forvente at komme til køreprøve ca. tre måneder efter du starter. Skal vi komme i gang?